På tal om att vilja ligga nära

Myspys i soffan! :)


Cherry eye

Lille Bobby har tyvärr fått ett "cherry eye" som vi försöker få ner med hjälp av kortison. Kortisonet gör svullnaden mindre så förhoppningsvis kanske veterinären kan trycka in klumpen igen så att han slipper opereras. Vi får helt enkelt hålla tummarna.

Nu när underbettet börjat ta form så har vi märkt att Bobbys tunga ibland fastnar utanför munnen när han sover. Det ser så himla sött ut - speciellt när han vaknar och inte "märker" att tungspetsen hänger utanför munnen.

Jag skulle nästan vilja ge honom ett nytt namn .. GOS-BOBBY! Det är väl fint? Haha! Det passar honom i alla fall perfekt för om man lägger sig i soffan så bara måste han komma upp och vara nära. Gulle! :)


Gräsätaren Bobby

Bilderna nedan togs i början av september, men gräsintresset finns fortfarande kvar till viss del. ;)

Bobby är en envis liten valp som väljer (eller försöker välja) när han ska lyssna och inte. Finns det leverpastej, köttbullar eller korv i närheten så vet man dock att han kommer lyda på en gång! Om man bortser från envisheten är han riktigt duktig på många saker. När han får mat sätter han sig ner, tittar upp i våra ögon och väntar tills man säger "Varsågod". Han har lärt sig "sitt", "tass", "ligg" (om man visar med handen på golvet, men inte om man bara säger ordet) och "puss". Puss-ordet var det husse som lärde Bobby. När vi säger det och sitter på huk så buffar han oss i ansiktet med sin nos och mun. Sött! Och det är ju bara bra för hundarna att aktiveras genom att lära in olika trick. :)

Något annat roligt som vi kan berätta om Bobby är att när han har ätit blir han rätt kladdig på hakan. Sedan kommer han och nosar på våra ben eller soffan, vilket gör att kladdet hamnar där istället. Detta passar Bobby utmärkt för då kan han slicka i sig det med. Han är ju ingen sparare när det gäller mat direkt, vårt lilla matvrak.