Gräsätaren Bobby

Bilderna nedan togs i början av september, men gräsintresset finns fortfarande kvar till viss del. ;)

Bobby är en envis liten valp som väljer (eller försöker välja) när han ska lyssna och inte. Finns det leverpastej, köttbullar eller korv i närheten så vet man dock att han kommer lyda på en gång! Om man bortser från envisheten är han riktigt duktig på många saker. När han får mat sätter han sig ner, tittar upp i våra ögon och väntar tills man säger "Varsågod". Han har lärt sig "sitt", "tass", "ligg" (om man visar med handen på golvet, men inte om man bara säger ordet) och "puss". Puss-ordet var det husse som lärde Bobby. När vi säger det och sitter på huk så buffar han oss i ansiktet med sin nos och mun. Sött! Och det är ju bara bra för hundarna att aktiveras genom att lära in olika trick. :)

Något annat roligt som vi kan berätta om Bobby är att när han har ätit blir han rätt kladdig på hakan. Sedan kommer han och nosar på våra ben eller soffan, vilket gör att kladdet hamnar där istället. Detta passar Bobby utmärkt för då kan han slicka i sig det med. Han är ju ingen sparare när det gäller mat direkt, vårt lilla matvrak.


Postat av: Molles matte

Fina bilder på sötnosen!

Jag har oxå försökt lära Molle puss, men han är rätt ego. Enda gångerna han kommer för att umgås är när han själv vill att vi ska leka med hans äckliga leksaker tillsammans med honom. Gör vi inte det kan han sitta i soffan och "grina" huuuur länge som helst ;)

Det där med maten känner jag igen. När Molle var liten och nyss ätit (och druckit vatten) så gick han alltid förbi ute i hallen och stoppade ner snoken i våra skor. På så sätt fick han bort sitt kladd. Nu är det mer på mattor han tycker om att gnussa av sig på ;)

2011-10-05 · 14:15:40
URL: http://wmoltas.bloggplatsen.se
Postat av: Christina

Vilken snygging ni har! Jättefina bilder :)

2011-11-16 · 20:25:15
URL: http://christinarooth.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: